Emelt szintű történelem érettségi felkészítő tanfolyamot indít a KRE ÁJK
KRE ÁJK Nyílt napok
Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő tanfolyamot indít a KRE ÁJK
KRE ÁJK Nyílt napok
Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő indul

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő tanfolyam II.
 
A Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar 2018. februárjában 30 órás Emelt szintű történelem érettségi felkészítő tanfolyamot indít.
A tavaszi tanfolyam időpontja: szombatonként összesen 7 alkalommal

Tovább...

Budapest Ösztöndíj Program

Budapest Főváros Önkormányzata pályázatot hirdet, már lehet jelentkezni!

A BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM célja:

Tovább...

XII. Jogász Doktorandusz konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara minden évben megrendezi a doktorandusz konferenciát, amelyen egyrészt az Állam- és Jogtudományi doktori Iskola hallgatói, másrészt azok a PhD hallgatók vesznek részt, akik más doktori iskolák doktorandáiként, vagy doktoranduszaiként elfogadják a meghívást. Az idei, immár tizenkettedik konferenciára rekord számú résztvevő érkezett. A közel félszáz előadót december 2-án az Állam- és Jogtudományi doktori Iskola megbízott vezetője Miskolczi Bodnár Péter köszöntette. A konferenciát Dr habil Homicskó Árpád Olivér dékán-helyettes nyitotta meg.  Az előadások hét szekcióban zajlottak. Az „Államtudományok” szekció - Dr. Farkas György, a „Bűnügyi tudományok” szekciót Prof. Dr. Domokos Andrea, a „Civilisztika I.” szekciót – Dr. Uttó György nyugalmazott kúriai tanácselnök, a „Civilisztika II. szekciót Prof. Dr. Miskolczi Bodnár Péter, a „Munkajog és szociális jog” szekciót Dr. habil Homicskó Árpád Olivér, a „Jogtörténet és Jogelmélet” szekciót Dr. habil Tóth J. Zoltán vezette. Idén is külön szekciót szerveztek az angol nyelven tartott előadások számára, amely szekció munkáját Dr. habil Szuchy Róbert dékán-helyettes irányította. A szekcióvezetők kiemelték az elhangzott előadások pozitívumait, tanácsokkal segítették az előadókat és moderálták az előadásokat követő vitát.

Tovább...

A Cyberjog egyes kérdései c. konferencia

Beszámoló az Infokommunikációs Jogi Tanszék A Cyberjog egyes kérdései című tudományos konferenciájáról

Tovább...

A Közigazgatási Jogi Tanszék tudományos diákköri ülése

A Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Karának Közigazgatási Jogi Tanszéke mellett működő tudományos diákkör 2017. december 04-én tartotta soron következő ülését. Vendégünk Dr. Gulyás Gergely, a FIDESZ országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője volt.

Tovább...

A közigazgatási jogvédelem hazai múltja, hivatásrendi és aktuális dogmatikai kérdései c. konferencia

„A közigazgatási jogvédelem hazai múltja, hivatásrendi és aktuális dogmatikai kérdései” címmel, két szekcióban tartott konferenciát a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2017. december 15-én.

Tovább...

A magyar külgazdaság helye a gazdaságpolitikában

Megjelent az Állam- és Jogtudományi Kar 2017. május 29-én szervezett „A magyar külgazdaság helye a gazdaságpolitikában” című konferenciáján elhangzott előadások szerkesztett változata. A kiadvány elérhető a Kar könyvtárában és az ÁJK honlapján keresztül: www.kre.hu/ajk/legfrissebb kiadványaink.

Tovább...

„A Jogászképzés színvonalának emelését célzó Programok” lezárása

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Szemere Bertalan Kutatóközpontja Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér Nemzetközi és Tudományos Dékánhelyettes vezetésével  sikeresen zárta az Igazságügyi Minisztérium által „A Jogászképzés színvonalának emelését célzó Programok keretében kutatási és oktatásfejlesztési programok lebonyolításával” összefüggő támogatási időszakot. A karon folytatott valamennyi kutatás esetében mind a szakmai, mind a pénzügyi beszámolókat elfogadta az Igazságügyi Minisztérium.

Tovább...

Következő események


Összes esemény

nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Youtube