Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

 

A 2000 júniusában akkreditált kommunikáció alapszak képzési programját gondozó Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék magas szintű etikai tartalommal és a pozitív emberi értékek hangsúlyozásával szakszerű kommunikációs oktatást kíván megvalósítani. A képzés új típusú szakértelmet és készségrendszert nyújt, és a legkorszerűbb szaktudományos kommunikációs eredményekre építve olyan szemléletmódot és pszichoszociális technikákat ad tovább, amelyek a választott specializációs terület igényeinek leginkább megfelelnek. Ezért a 2. szemesztertől a gyakorlati készségeket elmélyítő terepmunka végigkíséri az egyetemi tanulmányokat.

A képzésben az alábbi 3 specializáció közül kötelező egyet választani:
- nemzetközi kommunikáció
- PR, marketing
- újságírás (nyomtatott, rádió, televízió, online)

Az elmúlt évek felmérései azt mutatják, a nálunk végzettek a szakterületüknek megfelelő állásban tudtak elhelyezkedni. Hallgatóink a tanulmányaik alatt közvetlenül hasznosítható tudást szereznek, ezért a munkaadók örömmel fogadják diplomásainkat. A Magyar PR Szövetség által meghirdetett Az év PR szakdolgozata-díjat 2009-ben egyik hallgatónk nyerte el. A gyakorlati jártasság átadásán túl célunk az, hogy a hallgatók képzésük során képessé váljanak a kommunikáció jelenségeinek, folyamatainak, valamint intézményes és szociokulturális hátterének elemzésére, megértésére, ezek oktatására, illetve mások kommunikációs készségének fejlesztésére. Hasonlóan lényeges, hogy egyúttal képesek legyenek a kommunikációs problémák tudományos megközelítésére is. A gyakorlati felkészülést segíti elő a 2007 végén átadott új rádiós és televíziós stúdió is, ahol a diákok megtanulják a műsorkészítés összes lépését, szerkesztői és technikai oldalát – az első felvételektől a vágáson át az adáskész anyag leadásáig.


Kommunikáció BA szakdolgozat követelményei 2016/2017

Kommunikáció MA szakdolgozat követelményei 2016/2017

Kommunikáció BA és MA szakdolgozati témák 2017

Kommunikáció Ma levelező órarend 2017/2018 ősz


Stipendium Hungaricum ösztöndíj 2017
Felvételi beszélgetés időpontja: 2017. június 19. (hétfő) 15  óra
Felvételi beszélgetés helye: 1088 Budapest, Reviczky utca 4. III. em. 304. terem
Felvételi tárgya: interkulturális ismeretek
Ajánlott irodalom: Falkné Dr. Bánó Klára – Kultúraközi kommunikáció
 

Tanszékvezető

Dr. Bozsonyi Károly egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Teljes és részmunkaidős oktatók:

Dr. Berkes Péter egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bogár László egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Komlósi Piroska egyetemi docens  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kovács Krisztina tudományos segédmunkatárs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Drs. Kuhn Gabriella egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lázár Imre egyetemi docens  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Legéndy Kristóf egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Korpics Márta egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szondi György egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Drs. Németh László egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Sepsi Enikő egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Spannraft Marcellina egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Sütheő Péter egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Tari János egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Más szakról áttanít:

Sztárayné dr. Kézdy Éva egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Béres István - egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lovász Irén egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Demeter Márton egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Gulyás Adrienn egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Tanstúdió

Dr. Tari János Stúdióvezető - egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kutai Gergely stúdiótechnikus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Körösényi Dániel stúdiótechnikus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Sallai László stúdiótechnikus (rádió) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Rácz György - stúdiómérnök


A Károli Tanstúdiója üzemelteti az alábbi rádió csatornákat:

Cool FM

KultX

Xbeat

http://radio.kre.hu

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Youtube