Diákhitel - fontos tudnivalók

Tisztelt Hallgató!

Ebben a félévben is lehetőség van arra, hogy a napokban kiírásra kerülő/került önköltség összegét Diákhitel igénybevételével fedezze. Ahhoz, hogy a rendszerben a Diákhitelt rögzíteni tudjuk, kérem, figyelmesen tanulmányozza át az alábbi teendőket:

Diákhitel 2 - kötött felhasználású hitel kizárólag a képzési költség kiegyenlítésére igényelhető. A Diákhitel Központ közvetlenül a Hitelfelvevő által megjelölt felsőoktatási intézmény számlájára utalja át az igényelt hitelösszeget.

Amennyiben eddig NEM volt Diákhitel ügyfél, de a félévre szeretne Diákhitelt felvenni, a szerződés megkötését a félévkezdés előtt ajánlatos elvégeznie. A diákhitel kérelmek végső benyújtásának határideje: 2018. február 16.
Hogyan igényelhető a Diákhitel 2?

  • A szükséges nyomtatványt a Magyarországon, felsőoktatásban használatos tanulmányi rendszereken (ETR és NEPTUN) keresztül, vagy a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu) lehet kitölteni.
  • A NEPTUN/ETR rendszerekben kitöltött hiteligénylések nyomtatására és leadására kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén van mód.
  • A Diákhitel Direkt rendszeren keresztül kitöltött igényléseket, nyomtatást követően a Diákhitel Központ partner intézményeiben, a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kell leadni.
  • A partner intézmények listája a www.diakhitel.hu weboldalon érhető el.

A szerződés rögzítéséhez kérjük, hogy azt bescannelve/befényképezve (a szerződést) küldje meg Bede-Fazekas Edit részére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) 2018. február 1-jéig, hogy még a fizetési határidő lejárta előtt rögzíthesse azt.
További információk a szerződéskötéshez: https://www.diakhitel.hu/gyik/diakhitel2.html

Amennyiben már korábban is Diákhitel 2-vel fedezte önköltségét és most is ezzel szeretné, csak e-mailt kell írnia Bede-Fazekas Edit számára (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) 2018. február 1-jéig, hogy ebben a félévben is Diákhitel 2-vel kívánja fizetni tanulmányait. Mivel a szerződésszámát már a rendszer tartalmazza, a szerződést nem kell ismételten megküldeni.

Diákhitel 1 - szabad felhasználású hitel, korlátozás nélkül bármire elkölthető.

Szabad felhasználású Diákhitel szerződés önköltség/költségtérítés fizetésére oly módon vehető igénybe, hogy a Diákhitel Direkt felületről elérhető engedményezési lapot ad le a Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben (http://www.kre.hu/btk/index.php/2015-10-20-12-12-54/tanulmanyi-osztaly/tanulmanyi-osztaly-ugyfelszolgalatanak-nyitvatartasa.html) 2018. február 1-jéig, 3 példányban kitöltve és aláírva.
Egy példány a hallgatóé lesz! A feldolgozása után értesítjük ennek az átvételről.


Minden esetben felhívjuk a figyelmét a következőkre:

A szerződés rögzítése mellett az önköltség fizetési határideje kitolásra kerül 2018. március 31-i időpontra. Erre azért van szükség, mert a Diákhitel Központ az önköltség összegét csak ezen hónapban utalja az egyetem részére, tanulmányi státuszuk leegyeztetése után. Az önköltségi tétel mindeddig aktív is marad, de mivel a rendszer nem kezeli lejárt tartozásként (a tételt), így Ön regisztrálhat és tárgyat is vehet fel a Neptunban.  A kiírt összeg a pénz beérkezése után automatikusan kiegyenlítésre kerül. A szerződés rögzítése után a hallgató részéről további teendőt nem igényel a folyamat.

A Tanulmányi Osztály kérése: Bármelyik Diákhitelt is szeretné igénybe venni, azt MINDENKÉPPEN jelezze Bede-Fazekas Editnek (Tanulmányi Osztályon)! A Neptunban ugyan lehetőség van arra, hogy a hallgató beállítsa szerződésszámát saját magának, azonban a határidő ezzel együtt nem áll át automatikusan, így tehát továbbra is akadályozva lesz a regisztrációban, tárgyfelvételben. A határidő módosítását csak a Tanulmányi Osztály munkatársa végezheti el az Ön számára. Ezért kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Zökkenőmentes félévkezdést kívánunk!

Üdvözlettel:
Tanulmányi Osztály