Pszichológia, mentálhigiéné és teológia szakos diákok, valamint diplomás károlis „öregdiákok” vagyunk, akik elvégeztük a kortárs segítő képzést az egyetemen.

Bérczy Barbara

Végzős pszichológus hallgató vagyok a Károlin. Mindannyiunk életében lehetnek olyan élethelyzetek, amikor úgy érezzük elakadtunk, nehéz változtatni vagy csak azt érezzük, valami nem jó, de nem igazán tudjuk, miért. Ilyenkor segíthet, ha valaki megtámogatja, hogy más szemszögből is rá tudjunk  nézni a problémára és megértő odafigyeléssel hallgat bennünket. Ha úgy érzed, jól esne beszélni valakivel, keress meg bátran.

 

Domokos Juli

Domokos Juli vagyok és idén végeztem a pszichológia mesterképzésen a Károlin. Nehézségek az életben mindenkivel előfordulnak, a legbátrabbak mégis azok, akik segítséget  kérnek. Akár párkapcsolati problémáról legyen szó, vagy egy stresszesebb vizsgaidőszakról, szülőkkel, önálló élettel járó nehézségekről, vagy akár csak szükséged van valakire, aki előítéletek nélkül meghallgat - semmi sem fontosabb, mint a másik, bármelyikkel fel lehet keresni, ha szeretnél továbblendülni!

Itt találsz meg: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Farkas Martin

Modor Julcsi

Farkas Martin vagyok, pszichológushallgató. A SOULítóban várom azokat, akiknek aktuálisan valamilyen nehézség ütött be az életében, vagy egyszerűen meg szeretnék szellőztetni érzéseiket. A nehéz helyzetekben az egyetemi közeg, a család, a szerelemi vagy baráti kapcsolatok lehetnek a támasz fontos forrásai, néha viszont pont ezek terhelnek meg minket. Ilyenkor nyugodtan SOULíts meg, hiszen egy kortárstól, mint amilyen én is vagyok, bátran várhatod az őszinte odafordulást. Amire emellett számíthatsz tőlem: titoktartás, ítéletmentesség, figyelem.

Fülöp Máté

Máté vagyok, a végzős hallgató a pszichológia mester képzésben. Tanulmányaim mellett elvégeztem a Fókuszolás alapképzést, ami egy testtudatosságot fejlesztő önismereti módszer. Tavaly nyáron pedig bele kóstoltam milyen krízist kezelni, a Sziget fesztivál egészségügyi sátrában. Igyekszem a választott szakmámban, a pszichológiában és hobbimban a kerékpározásban is fejlődni, minden egyes nappal jobbá válni. Az iskola és magánélet kihívásainak hol meg tudok felelni, hol segítségre van szükségem. Amikor egy probléma szinte megoldhatatlannak tűnik, tudom elérkeztem arra a pontra, ahol a meglévő eszközeim nem elegendők a tovább lepéshez. Ez egyszerre ijesztő és izgalmas. Amikor eszköztelennek érzem magam félelmetes és frusztráló, ugyanakkor lehetőség, hogy új működés módot sajátítsak el. Hogyha Te is hasonló helyzetben vagy és éppen elakadtál, keress bátran. Segítek, hogy másképp tudd látni a problémát.

 

Hayes Hanna

Szia!

Hanna vagyok, harmadéves pszichológus hallgató. Én magam is tapasztalom, hogy egy-egy igazán jó beszélgetés, figyelmes meghallgatás, bizalmas együttlét mennyit tud nekem segíteni nehezebb élethelyzetekben, elakadásaimban, stresszesebb időszakokban. Hiszek benne, hogy egy biztonságos, elfogadó, türelmes közegben mindenkinek segíthet, ha meghallgatják.
Ha úgy érzed, hogy szükséged van arra, hogy valakinek el tudd mondani érzéseidet, gondolataidat, vagy ha csak szeretnél egy nyugodt közegben lenni, megpihenni, szívesen várlak a SOULítóban.

 

Hepke Bori

Hepke Bori vagyok, jelenleg harmadéves, levelezős pszichológushallgató. A segítői pályán első lépéseimet három évvel ezelőtt tettem meg egy telefonos lelkisegélyszolgálaton, ahol azóta is töretlen lelkesedéssel folytatok segítő beszélgetéseket. Saját önismeretemen többek között egy 250 órás pszichodráma csoportban dolgoztam, itt indultam el afelé, hogy életem több területén megtaláljam azt, ami jó nekem, és kilépjek abból, amire már nincs szükségem. Hálás vagyok, amiért rátaláltam a SOULítóra: az itt elvégzett képzés rengeteget adott szakmailag, szemléletileg, emberileg. Töretlenül hiszek abban, hogy már maga a segítői kapcsolat elfogadó, biztonságos és ítélkezésmentes légköre is segít abban, hogy ránézz aktuális élethelyzetedre, megértsd saját érzéseidet és elkezd fölfedezni, mire lenne szükséged ahhoz, hogy jobban érezd magad. Ha most éppen nehéz Neked valamiért, küzdesz, elakadtál, vagy csak átbeszélnéd a helyzetedet valakivel, aki megértéssel, türelemmel elkísér utad egy szakaszán, fordulj hozzám bizalommal.

E-mail címem: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Németh Attila

Attila vagyok, 2017-ben végeztem pszichológia mester szakon. A pszichológián belül legfőbb érdeklődési területeim közé tartozik a személyközpontú tanácsadás, az élet értelmébe vetett hit pszichológiai kérdésköre, az analitikus pszichológia, az utóbbi időben pedig a relaxáción alapuló módszerek. Jelenleg egy otthonban dolgozom, ahol különféle hátrányos helyzetű személyek fejlesztésével, életminőségük javításával foglalkozom. Ha úgy érzed, kicsúszik lábad alól a talaj, nehézségeid vannak az életedben, nem vagy kibékülve önmagaddal és/vagy a körülötted lévőkkel, vagy csupán egy elfogadó, támogató környezetben szeretnél könnyíteni lelked terhein, bátran keress meg!

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Novák Szilvia

Novák Szilvia vagyok, harmadéves pszichológus hallgató. Mindig is csodáltam, hogy egy beszélgetés mennyit tud segíteni. Viszont míg egy barát belevonódik és így kevésbé lát át egy problémát vagy a maga tanácsát adja és nem a bajbajutott saját megoldását igyekszik megtalálni, addig egy független ember ezt megteheti. Ha úgy érzed elakadtál vagy lenne valami, amiről beszélgetnél, nyugodtan keress!

 

 

 

Sramó Julcsi

Sramó Julcsi vagyok, 2 éve költöztem fel Pécsről Budapestre az egyetem, és az oly nagyon vágyott környezet változás miatt. Kommunikáció és médiát tanulok, mindemellett nagyon érdekelnek a művészetek. Fontosnak tartom a mély és őszinte beszélgetéseket, és a Soulító keretet tud biztosítani ehhez, amit a hétköznapok felgyorsultságában sajnos gyakran nem tudunk megtenni. Ha szeretnél beszélgetni, én nagyon szívesen meghallgatlak!

 

Szilágyi Ági

Sziasztok!

Ági vagyok, a KRE Pszichológia BA képzésének végzős hallgatója. Korábban az ELTE magyar szakán szereztem diplomát, ezen képzés közben fogott el a pszichológusi elhivatás. A pszichológia számos területe közül kiemelten érdekel a párkapcsolati pszichológia és a konfliktuskezelés – ez utóbbival kapcsolatban két évvel ezelőtt elvégeztem egy mediátori képzést is. Ezen kívül az ember, mint individuum és társas lény kettősségének kérdései foglalkoztatnak, kiegészítve a hétköznapi élet olyan apróságaival, mint a színezés, mint stresszkezelő módszer vagy a humor pszichológiája.

Azért csatlakoztam másfél évvel ezelőtt a SOULító Kortárs Segítők csapatához, mert rendkívüli lehetőségnek tartottam, hogy már diákéveim alatt gyakorolhassam a szakmám és segítséget nyújthassak azoknak, akik elakadtak ebben a kihívásokkal teli életszakaszban. A hozzám fordulókat abban tudom segíteni, hogy együtt átbeszélhessünk egy-egy őket foglalkoztató problémát és közösen ránézve arra segítsek nekik új megvilágításba helyezni azt, megtalálni a számukra legmegfelelőbb egyéni megoldást, vagy csak elfogadni, elviselni az adott helyzetet.

 

Takács Enikő

Takács Enikő vagyok, végzős pszichológia mesterszakos hallgató a Károlin. Életünk során számos nehézséggel, kihívással, problémával kell szembe néznünk és sokszor nem tudjuk, merre menjünk tovább. Van, hogy ezek a családhoz, párkapcsolathoz, barátokhoz, iskolához, munkához… kapcsolódnak. Ha szeretnél valakivel beszélgetni, vagy jobban ránézni a különböző helyzetekre, akkor keress meg bátran. A tanulmányaimon belül a függőségek témaköre érdekel a legjobban és több mint egy éve önkénteskedem a drogfüggő fiataloknál, így ha valamilyen függőséggel kapcsolatos érintettséged van, akkor ezekben a témákban is szívesen segítek.

 

Tóth Viktória

Tóth Viktória vagyok, végzős pszichológus hallgató. Jelenleg az egyetem mellett legtöbbet a Bátor Táborban tevékenykedem, mint magaskötélpályás önkéntes és a Soulítóban, mint kortárs segítő. Utóbbi helyen Te is felkereshetsz. :)

Szeretettel várlak bármilyen nehézséggel, elakadással, de szívesen fogadlak akkor is, ha csak szeretnéd valaki olyannal megosztani a gondolataidat, aki objektíven tud rátekinteni életed téged foglalkoztató aspektusaira, s ezzel új szempontokat nyújthat.