Kitüntetés kapott Prof. Dr. Zsengellér József
Tanévnyitó a Károlin
 Állami kitüntetésben részesültek a KRE oktatói
Gratulálunk!
Együttműködési megállapodás
Együttműködési megállapodás
A 7. legjobb felsőoktatási intézmény az országban
KRE az 1. helyen!

Kitüntetés kapott Prof. Dr. Zsengellér József
Tanévnyitó a Károlin
 Állami kitüntetésben részesültek a KRE oktatói
Gratulálunk!
Együttműködési megállapodás
Együttműködési megállapodás
A 7. legjobb felsőoktatási intézmény az országban
KRE az 1. helyen!

Október a Reformáció hónapja

„…változzatok meg értelmetek megújulásával…” (Róm 12,2) A megnyitó istentisztelet október 1-jén, vasárnap 18:00 órakor Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban lesz.

Tovább...

„Solus Christus – Egyedül Krisztus” című kiállítás

A Duna Palota és a „Mécsvilág” Keresztyén Művészkör csoportos művészeti kiállítást rendez „Solus Christus – Egyedül Krisztus” címmel.

Tovább...

„Belső késztetésnek érzem, hogy a fiataloknak átadjam tapasztalataimat” – interjú Dr. Czine Ágnes alkotmánybíró asszonnyal, Egyetemünk oktatójával

Dr. Czine Ágnes alkotmánybíró, gazdasági büntető szakjogász, egyetemi docens. Az egyetem elvégzése után, még az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíjasaként a Szentendrei Járásbíróságon kezdte meg munkáját fogalmazóként, utána a Pesti Központi Kerületi Bíróságra nevezték ki büntető bírónak. Dolgozott továbbá a Budakörnyéki Járásbíróságon, 34 évesen már a száz fős bíróság elnöke volt, majd 6 év után a Pest Megyei Bíróság Büntető Kollégiumának Vezetője lett egy elnyert pályázat eredményeként. Szintén pályázat útján a Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának vezetőjévé nevezte ki az Országos Igazságszolgáltatási Tanács 2003-ban az ítélőtábla megalakulásakor, és majdnem 12 évig látta el ezt a feladatot. Már Magyarország uniós csatlakozását megelőzően foglalkozott a közösségi joggal, később uniós joggal. Kinevezett Európai Jogi Szaktanácsadó Bíró 2009-től, továbbá az Európai Jogi Szaktanácsadó Hálózat – amely egy országos bírósági szervezet – koordinátora, valamint az Európai Igazságügyi Hálózat (European Judicial Network) kinevezett magyarországi kontaktpontja és a CEPEJ (The European Commission for the Efficiency of Justice) magyarországi képviselője volt a 2014-es alkotmánybírói megválasztásáig. A Magyar Tudományos Akadémia Állam- és Jogtudományi Bizottságának albizottságaként tevékenykedő Büntetés-végrehajtási Albizottság tagja, 2016-tól az MTA köztestületi tagja. Tudományos fokozatot (Doctor of Philosophy) szerzett, PhD dolgozatának témája az emberkereskedelem, mint a szervezett bűnözés egyik megjelenési formája volt. Számos hazai és nemzetközi konferencia előadója, résztvevője; többször vett részt hospitációs képzéseken német, svájci bíróságokon és ügyészségeken, illetve a Német Bírói Akadémián. Nagyszámú szakkönyv és egyéb szakcikk szerzője. Rendszeresen publikál, egyik kedvenc kutatási területe a tisztességes eljárás a büntetőeljárásban. A bírói attitűd az egész életét meghatározza; 2010-ben megkapta a Juhász Andor-díj arany fokozatát, melyet bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak ítélnek oda kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk elismeréseként. Több évtizedes bírói munkásságának tapasztalatait egyetemünk hallgatóival is megosztja, akiknek életszerűen tanítja meg a jogszabályokat különféle izgalmas gyakorlatokon keresztül.

Tovább...

Trefort Ágoston-díjat kapott Prof. Dr. Zsengellér József

A felsőoktatási területen, az oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Trefort Ágoston-díjat kapott Prof. Dr. Zsengellér József, Egyetemünk stratégiai rektorhelyettese.

Tovább...

Közlemény

A Károli Gáspár Református Egyetem állásfoglalása a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügyével kapcsolatban.

Tovább...

Tanévnyitó a Károlin

2017. szeptember 4-én Prof. Dr. Balla Péter rektor úr hivatalosan megnyitotta a 2017/2018-as tanévet a Károli Gáspár Református Egyetemen. A Budapest-Fasori Református Egyházközség templomában tartott tanévnyitó ünnepségen egyetemi polgárrá fogadták az elsőéves hallgatókat, valamint kitüntetéseket és díjakat adtak át.

Tovább...

Együttműködés a Ljubljanai Egyetemmel

Prof. Dr. Balla Péter rektor a Ljubljanai Egyetemre látogatott, ahol az egyetemeink közötti együttműködés bővítéséről tárgyalt Katja Cerjakkal (képünkön), a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatala vezetőjével, valamint találkozott a Teológiai Fakultás dékánjával és több professzorával is.

Tovább...

Állami kitüntetésben részesültek a KRE oktatói

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban.

Tovább...

Ahol a szívben van a hit

Családos, sportos, ugyanakkor lelkiekben, imákban gazdag biciklitúrán járták végig a fasori reformátusok a reformáció fontos helyszíneit, így emlékezve a reformátor ősökre.

Tovább...

A szeretetszolgálat arcai

Szeptembertől megújítják a diakónusképzést a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán (KRE TFK) Nagykőrösön. Állami szociális intézményekben és egyházi szeretetszolgálati otthonokban is dolgozhatnak majd azok, akik diakónia BA szakon szereznek diplomát. A részletekről Birinyi Márkot, a KRE TFK Szociális munka és Diakónia Intézetének intézetvezető helyettesét kérdeztük.

Tovább...

Károlisok a reformáció nyomában

Már csak a helyszíneit is kimerítő felsorolni a Károli Gáspár Református Egyetem július 5. és 16. között megszervezett, A reformáció nyomában című tanulmányútjának, amely Wittenbergtől Zürichig ölelte fel a reformáció emblematikus városait. A résztvevők az út során több gyülekezettel is megismerkedtek.

Tovább...

Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó

Idén július 25-29. között, immár 8. alkalommal került megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, mely a „Re:formálj!” szlogen jegyében mintegy 30 koncerttel, 200 kulturális, közösségi és lelki programmal várta a résztvevőket. A reformáció 500. évfordulójának, illetve a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulója alkalmából a kálvinisták Rómája, azaz Debrecen adott helyszínt az öt napos rendezvénynek, melyen több ezer kárpát-medencei református magyar fiatal fordult meg.

Tovább...

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Reformáció 500

Reformáció 500

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

nyelvvizsgaközpont

Youtube