KONFESZT Közéleti Kollégium

A második világháborút követő bő fél évszázad alatt alapvető változáson ment keresztül a hazai közéletet is formálni képes református elit. A korábbi nemzedékek hitvallásossága és kálvinista öntudata háttérbe szorult. Ezen kívánt változtatni a 2017 szeptemberében indult KONFESZT Közéleti Kollégium, mely tematikus előadásokkal várja a református fiatalokat. Idén szeptembertől kezdve a KRE is belépett a szervezésbe, mi több: az egyetemen létrehozott RefCOO – a Református Műveltségért kutatóműhely a KONFESZT főszervezői feladatait is elvállalta. 

A KONFESZT közéleti kollégium minden hónap egy-egy hétvégéjére esik. Az előadásokon a fiatalok szaktekintélyekkel ismerkedhetnek meg, továbbá csoportos beszélgetések, valamint műhelymunka várja őket. Személyiségfejlesztő tréningek során a vezetői kompetenciák kialakítására fordítjuk a hangsúlyt. A hétvége során kötetlen beszélgetésekre, közösségi programokra, igei alkalmakra is sor kerül. A korábbi alkalmak során vendégeink voltak többek között Kövér László, Grúber Károly, Köntös László, Ablonczy Bálint, Németh Zsolt, Kató Béla, Gulyás Gergely. A most szeptemberi politikai kommunikációról szóló alkalommal elfogadta meghívásunkat Szőnyi Szilárd, G. Fodor Gábor, és Balogh Gábor. 

A hétvégék időpontjai 
A most következő őszi alkalom időpontja: október 19-21. (Székesfehérvár) 
Az év utolsó rendezvényének tervezett időpontja: november 16-18. 

A jelentkezés feltételei 
Olyan 18-35 év közötti református fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a nemzetünk életében meghatározó közéleti témák iránt. 

• A jelentkezés feltétele két ajánlás, amelyek közül egy lelkipásztori (ideális esetben saját gyülekezetének lelkésze az ajánló), egy pedig egy neves személy ajánlása (tanár/oktató/közéleti személyiség). 

Az ajánlásokhoz felhasználható a sablon is, de egyéni módon is megírható. Utóbbi esetben tartalmaznia kell az ajánlók elérhetőségeit (cím, email, telefonszám is), és vállalniuk kell, hogy ezeken az elérhetőségeken néhány kérdés erejéig a szervezők rendelkezésére állnak. 

• Fenntartjuk a jogot, hogy a jelentkezőket ezután személyes beszélgetésre hívjuk a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalába. 

Jelentkezés: folyamatosan nyitott a jelentkezes.reformatus.hu  linken megnyíló űrlap segítségével. 

(Először regisztrálni kell az oldalon, majd utána bejelentkezni az e-mail címmel és jelszóval. Belépés után az esemény listában lehet kiválasztani: KONFESZT Közéleti Kollégium - Jelentkezés a programba) 

A közéleti kollégium védnöke Bogárdi Szabó István püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke, valamint Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. A programot a RefCOO mellett a Magyarországi Református Egyház, és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezi és támogatja. 

 

További információk: 

web: refop.reformatus.hu 

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések