„A Károli így is része lesz a mindennapjainknak” - rektori tájékoztató az egyetem közösségéhez

Prof. Dr. Zsengellér József, egyetemünk rektora ezúttal videóüzenetben tájékoztat bennünket intézményünk aktuális helyzetéről.

-    A videóban többek közt arról is szó esik, hogy a tanévet a KRE mindenképpen a megszokott rendben szeretné lezárni, különös figyelmet fordítva a végzős hallgatókra.

-    A Károli Gáspár Református Egyetem vezetésének döntése értelmében az Egyetem hallgatói és munkavállalói részére elérhetővé vált a Microsoft Office 365 szolgáltatás.
Ennek keretében a hallgatók egyetemi e-mail címet, illetve 1 TB OneDrive tárhelyet kaptak, továbbá ingyenesen letölthetik az Office programcsomagot öt számítógépre és öt mobileszközre. Az egyetem munkavállalói részére távmunka támogatás céljából ideiglenesen, a fennálló helyzet idejére elérhetővé vált a Microsoft Teams alkalmazás.

-    A KRE könyvtári szolgáltatásai között jelentős helyet foglal el számos tudományos elektronikus adatbázis előfizetése, biztosítva ezzel a szakirodalomhoz való széleskörű hozzáférést. A vészhelyzetre való tekintettel, a távoktatáshoz kapcsolódva Rektor úr engedélyezte a hallgatók számára a távoli hozzáférés lehetőségét ezekhez a tartalmakhoz.

-    A Károli Gáspár Református Egyetem szeretne segíteni a bajbajutottakon is, így az elkövetkezendő időszakban lehetőség nyílik szervezett kereteken belül megvalósuló önkéntes segítségnyújtásra is, melynek részletei a honlapon és közösségi média felületeinken jelennek majd meg.

-    Református keresztyén egyetemként – a mi időszámításunkban –, a böjt utolsó hetébe, a nagyhétbe lépünk, ami az idei tanévben a tavaszi szünetet is jelenti. Nem lesz tanítás, így mindenkinek lesz ideje elmélkedni és imádkozni, ami azért is fontos, hogy ebben a szokatlan helyzetben is felismerjük Isten gondviselő szeretetét.

Az egyetem rektora által eddig kiadott közlemények az www.kre.hu oldalon olvashatók.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések