ÁJK-s hallgatónk sikere az MNB Oktatási Klubban

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület a 2020/21. tanév 2. (tavaszi) szemeszterében ismét tanulmányi versenyt hirdetett a Magyar Nemzeti Bank támogatásával a Kárpát-medence valamennyi magyar egyetemista hallgatója számára.

A verseny során a hallgatók a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásaival foglalkoztak, amelyről egy tudományos igényességű, önálló kutatásra épülő tanulmányt, vagy egy kreatív esszét készíthettek. A versenyre összesen 94 pályamű érkezett be.

A döntőbe összesen 8- 8 pályamű jutott tovább kutatás és esszé kategóriában, ahol a versenyzők egy háromtagú zsűri előtt prezentálhatták az eredményeiket, amely zsűriben mind az akadémiai élet, mind a Magyar Nemzeti Bank, mind pedig az MNB Oktatási Klub képviseltette magát.

A kutatás kategóriában a KRE Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakos hallgatója, Biró Vivien EnikőAz elektronikus végrendelkezés szabályai, különös tekintettel a hazai és az amerikai jogfejlődésre” című munkája Jeles Pályamű Díjban részesült (2. helyezés).
Témavezetője Dr. habil. Boóc Ádám tanszékvezető egyetemi docens volt.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

 

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (MNB Oktatási Klub) a Magyar Nemzeti Bank Alapító részvételével létrehozott egyesület. Az Egyesület célja, hogy összefogja és platformot teremtsen a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Alapítványok által támogatott oktatási programok résztvevői, valamint ösztöndíjas hallgatói számára, hogy ily módon gyorsan és közvetlenül tájékozódhassanak többek között szakmai eseményekről, ösztöndíj lehetőségekről, megjelent publikációkról és tudományos tevékenységekről, ezzel erősítve a hazai közgazdasági, pénzügyi, valamint interdiszciplináris tudományterületen tevékenykedő kutatók és oktatók szakmai aktivitását és a tudományos párbeszéd előmozdítását.

Az MNB Oktatási Klubhoz az egyetemi hallgatók az alábbi linkre kattintva jelentkezhetnek. További információ Facebook oldalukon.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések