Megjelent a Slachta Margit beszédei a magyar Parlamentben című forráskiadvány

Megjelent a Slachta Margit beszédei a magyar Parlamentben című forráskiadvány a Barankovics István Alapítvány támogatásával. A forráskiadvány Slachta Margit három képviselői ciklusában elhangzott felszólalásait közli. Az első ciklushoz az 1920-1922 közötti nemzetgyűlési felszólalások tartoznak, amelyeket dr. Schlachta Boglárka Lilla egyetemünk Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza gyűjtött össze és egészített ki lábjegyzetekkel.

Az 1945-1947 közötti országgyűlési beszédeket Petrás Éva történész dolgozta fel, 1947-1948 közötti országgyűlési felszólalások közzététele Szabó Róbert történész kutatómunkájának eredménye. A kötet előszavát a Barankovics István Alapítvány Kuratóriumának elnöke, egyetemünk oktatója Prof. Dr. Mészáros József, a bevezető tanulmányát Dr. Németh Emma a Szociális Testvérek Társaságának magyarországi elöljárója írta.

A kiadvány az alábbi képre kattintva tölthető le:

 

Az M5 csatorna Magyar Nők című műsora legutóbbi alkalommal Slachta Margit életét dolgozta fel, az adás az alábbi képre kattintva nézhető meg. A műsorban egyetemünk doktorandusz hallgatója is közreműködött, többek között Slachta Margit parlamenti felszólalásairól, a képviselőnő parlamenti munkásságáról, illetve a keresztény feminizmusról beszélt.