Meghívó a Collectio Hoppaliana megnyitó ünnepségére

2022. május 25-én ünnepélyes keretek között kerül átadásra Hoppál Mihály, Prima- és Széchenyi-díjas néprajzkutató által a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar könyvtárának adományozott gyűjteménye. A hungarológia, magyar néprajz, összehasonlító folklorisztika, etnoszemiotika, vallás- és mitológiakutatás, illetve samanológia számos területét felölelő gyűjtemény a könyvtár egy önálló termében került elhelyezésre. A Collectio Hoppaliana nevet viselő terem megnyitó ünnepségére 2022. május 25-én, szerdán, 11 órakor kerül sor a Károlyi-Csekonics-palota konferenciatermében.

Az eseményt megnyitja: Prof. Dr. Trócsányi László rektor és Dr. habil. Horváth Géza a BTK dékánja
Beszédet mondanak:
Hóvári János PhD, a KRE BTK Történettudományi Intézetének docense
Tari János PhD, a KRE BTK Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének docense
Szabados György PhD, a László Gyula Kutatóközpont és Archívum igazgatója, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történésze, a Szent István Király Múzeum történész tanácsadója

Előadást tart: Hoppál Mihály DSc, professor emeritus, az MTA doktora
Előadásának címe: Sámánok között

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni a https://btk.kre.hu/konyvtarmegnyito/ címen.

Hoppál Mihály néprajzkutató, egykori sárospataki és debreceni diák, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, Prima- és Széchenyi-díjas kutató, az MTA BTK Néprajztudományi Intézetének és az Európai Folklór Intézetnek volt igazgatója, a Nemzetközi Sámánkutató Társaság alapító és örökös elnöke, a Nemzetközi Vallástudományi Társaság tiszteletbeli tagja, a Magyar Vallástudományi Társaság volt elnöke, a Tartui Egyetem díszdoktora, az Orosz Földrajzi Társaság aranyérmével kitüntetett etnológus.

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések