Károlis kiválóságainkat köszöntöttük

Május 16-án a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia díjazott károlis hallgatóit és felkészítő tanárait köszöntötte az egyetem vezetése a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében. Trócsányi László rektor elismerő okleveleket adott át az egyetem négy karáról az összesen 47 helyezést elért vagy különdíjban részesült károlis hallgatónak és konzulenseiknek.

Rektor úr köszöntőjében a magyar tudományos diákkörök szerepéről, történetéről beszélt a résztvevőknek, a konferenciák az 1950-es évektől kezdve meghatározó szerepet töltöttek be a diákok önképzésének tekintetében. Hangsúlyozta, hogy az OTDK eredményei fontosak: kiemelkedő állomás minden hallgató életében. Bátorította a hallgatókat, hogy folytassák a megkezdett tudományos munkát, hiszen tanulmányaik során újabb impulzusok érik majd őket, amiből tovább építkezhetnek. Kiemelte a hallgatók és oktatók közötti folyamatos párbeszéd fontosságát, a csapatmunka, a közös kutatómunka előnyeit. Mint mondta, az oktatók példaképek, útmutatók, munkájuk, feladatuk kiemelten fontos. Megköszönte a hallgatók és konzulenseik által elért eredményeket, mellyel egyetemünk hírnevét öregbítették.

Rektor úr hangsúlyozta, hogy az intézmény számára kiemelten fontos a tehetséggondozás, ezért ennek támogatására minden lehetséges eszközt megadnak a hallgatóknak és oktatóknak, az elért eredmények elismerése szintén fontos az egyetem vezetősége számára. Ismertette, hogy a
4/2023. (V.11.) számú rektori utasítás alapján a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért hallgatók és felkészítő oktatók, kutatók, tanárok pénzjutalomban részesülnek.

A díjazott hallgatók részletes eredményei itt olvashatók:
https://portal.kre.hu/index.php/2408-hallgatoink-sikere-a-36-orszagos-tudomanyos-diakkori-konferencian.html

A 36. OTDK Humán Tudományi Szekciót idén egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezte meg április 12–14. között.  A Humán Tudományi Szekcióban 43 tagozatban 421 pályamunkát mutattak be a résztvevők. Az intézmény bölcsészkara számára nem jelentett ismeretlen feladatot a konferencia színvonalas megrendezése, hiszen 2015-ben a Társadalomtudományi Szekciót is sikeresen megszervezte. Az egyetem méltó módon, egyházi intézményi jellegét is kifejezve vitte tovább e hagyományt. A köszöntő ünnepségen Rektor úr köszönetet mondott a szekció szervezőinek a színvonalas, sikeres rendezvényért, az egyetemünk hírnevét öregbítő áldozatos munkáért.

A rendezvényen Havas Judit Artisjus-díjas előadóművész, az irodalomtudományok doktora és Antal Gábor zongoraművész vers-zene kompozícióban szólaltatta meg Petőfi Sándor, Kányádi Sándor és Weöres Sándor válogatott műveit.

 

Az ünnepségről készült képgaléria itt tekinthető meg.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések