Együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Károli Gáspár Református Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá Matolcsy György, az MNB elnöke és Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora 2017. április 4-én, Budapesten.

Az együttműködés keretében a jegybank 2018 júniusáig 28 140 000 forint értékben támogatja a Károli Gáspár Református Egyetem keretében folyó szakkollégiumi közgazdasági képzéseket, gazdaságpszichológiát érintő kutatási témákat, konferenciák szervezését, illetve a könyvtárfejlesztést. Az MNB az együttműködés keretében ösztöndíjakat biztosít a gazdálkodási és menedzsment, valamint emberi erőforrás alapképzésen, illetve a gazdaságpszichológia, üzleti etika szakirányú továbbképzésen részt vevő hallgatók számára. A jegybank a fentieken túl a társadalmi felelősségvállalási tevékenységéhez kapcsolódó MNB Kiválósági ösztöndíjprogram keretében is támogatja a 2016/2017. tanévben az egyetem egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóját havi 30 000 forint összegű ösztöndíjjal.

Az együttműködés célja, hogy emelje az egyetem közgazdasági képzéseinek színvonalát, támogassa a gazdaságpszichológia témájú oktatási és kutatási tevékenységet, valamint hozzájáruljon az egyetem valamennyi, nem gazdaságtudományi képzési területhez tartozó hallgatója körében a közgazdasági, pénzügyi ismeretek, pénzügyi kultúra fejlesztéséhez, a hallgatók látókörének bővítéséhez.

Az eseményen KRE részéről Prof. Dr. Balla Péter rektor úr, Prof. Dr. Zsengellér József stratégiai rektorhelyettes úr és Dr. Kovács Zsolt Csaba gazdasági igazgató úr vettek részt.