Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó

Idén július 25-29. között, immár 8. alkalommal került megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, mely a „Re:formálj!” szlogen jegyében mintegy 30 koncerttel, 200 kulturális, közösségi és lelki programmal várta a résztvevőket. A reformáció 500. évfordulójának, illetve a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulója alkalmából a kálvinisták Rómája, azaz Debrecen adott helyszínt az öt napos rendezvénynek, melyen több ezer kárpát-medencei református magyar fiatal fordult meg.

Mint minden alkalommal, idén is felállt a Lehetőségek Piaca, ahol Egyetemünk is képviseltette magát. A Károli standjánál örömmel fogadtuk a fesztiválon önkéntesként dolgozó teológus hallgatóinkat, továbbá minden érdeklődőt, aki meglátogatott minket, hogy tájékozódjon az Egyetemünk nyújtotta lehetőségekről, illetve kitöltse játékos kérdőívünket egy ajándéktárgyért cserébe.

A délelőtti csendes, lelki foglalkozások után, és az esti közös áhítatok és koncertek előtt három színpad és számos más helyszín adott helyet különböző kiállításoknak, interaktív játékoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek és előadásoknak. A rengeteg programlehetőség között szerepelt szerdán a „Kiizzadt sportsikerek” című beszélgetés, melyben Sziki Ágnes, a KRE BTK kari igazgatója, közgazdász és tájfutó mesélt arról, hogy a sport miként ösztönzi őt, hogy a karrierjéből is kihozza a maximumot. Csütörtökön volt hallható, többek között, a „Putritól a palotáig” című előadás, melyen Dr. habil. Bodonyi Edit és Dr. Heltai János Imre, a KRE BTK oktatói, illetve Landauer Attila kisebbségkutató vettek részt, témája pedig a kisebbségek integrációja és szegregációja volt az oktatásban. Pénteken Kodácsy Tamás, Egyetemünk volt lelkésze tartott előadást „Végidők és ökológia” címmel, illetve a Pszichológia Intézetünk alapítója, Professor emeritus Prof. Dr. Bagdy Emőke beszélt a hit, remény és szeretet pszichológiájáról. A fesztivál egy úrvacsorás záró istentisztelettel ért véget szombaton.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések