Pótpályázati felhívás tengerentúli tanulmányokra

2020/2021 őszi félév

A Campus Mundi program keretében a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pótpályázatot hirdet egy féléves részképzésre a 2020/21-es tanév őszi félévére.

  • 8 fő részére a Handong Global Egyetemen (Pohang, Dél-Korea) eltöltendő idegen nyelvek (anglisztika, koreai/kelet-ázsai stúdiumok - japanológusoknak), pszichológia, kommunikáció és médiatudomány, szociológia, szabadbölcsészet ill. színháztudomány területeken, BA és MA képzésben (MA: csak I. évfolyam),
  • 3 fő részére a Keimyung Egyetemen (Daegu, Dél-Korea) idegen nyelvek (anglisztika, koreai/kelet-ázsai stúdiumok - japanológusoknak), kommunikáció és médiatudomány, pszichológia, szabadbölcsészet ill. történelem területeken, BA és MA képzésben(MA: csak I. évfolyam),
  • 2 fő részére a Dongguk Egyetem (Seoul, Dél-Korea) idegen nyelvek (anglisztika, koreai/kelet-ázsai stúdiumok - japanológusoknak), ill. szabadbölcsészet és történelem területeken, BA és MA képzésben (MA: csak I. évfolyam),
  • 1 fő részére a Providence Egyetem (Taichung, Tajvan) idegen nyelvek (kelet-ázsiai stűdiumok – japanológusoknak; kínai specializációt végzők előnyben!) BA képzésben)


A támogatás mértéke a Campus Mundi felhívás alapján várhatóan havi 350 000 Ft ösztöndíj (Dél-Korea, Taiwan).

Pályázati feltételek:

– alapképzés esetében legalább 1 lezárt aktív félév;
– a pályázott tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói jogviszony, és legalább 2 lezárt félév;
– az oktatás nyelvéből/nyelveiből legalább komplex B2 szintű nyelvtudás;
kitöltött jelentkezési lap (megtalálható a 2019/20 őszi felhívás szövegében: http://www.kre.hu/portal/index.php/palyazati-felhivasok.html) és angol nyelvű, 1 oldalas motivációs levél

Figyelem!! A Tempus Közalapítvány Campus Mundi pályázatában megjelölt dokumentumokat MÉG NEM KELL BENYÚJTANI ill. FELTÖLTENI a scholarship.hu-n a pályázati határidőre. Erre csak akkor lesz szükség, ha továbbjutnak az intézményi fordulón.

Mivel a Campus Mundi tengerentúli támogatási keret országosan igen szűk lesz a 2020/21-es tanévre, ezért elsősorban olyanok figyelmébe ajánljuk a pályázatot akik:
– a szakos átlagnál magasabb tanulmányi eredménnyel rendelkeznek (szum. kum. korr. kreditindex)
– a részképzés időtartamának hasznosítására vonatkozó konkrét elképzelésekkel rendelkeznek
– igazolhatóan közösségi munkát végeztek/ végeznek egyetemi tanulmányaik megkezdése óta (pl. buddy program, nemzetközi konferenciákon önkénteskedés, HÖK stb.), vagy
– publikációval rendelkeznek, vagy
– egyéb kimagasló tudományos, művészeti, vagy sporteredménnyel rendelkeznek

A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, ha a jelentkező még nem vett részt semmilyen mobilitásban.

Mivel a pályázat benyújtásához intézményi jóváhagyás szükséges, az intézményi fordulóhoz a pályázatokat Deák Tímeának kérjük leadni a KRE/BTK Dékánhelyettesi Titkárságán (1088 Budapest, Reviczky u. 4. I. em. 111.)

Jelentkezési határidő: 2020. február 19. 16:00

A szóbeli interjú időpontja 2020. február 21. (péntek) 16:00, helyszíne a Reviczky u. 4. 114-es terme.
A felterjesztésre került hallgatókat 2020. február 21-én éjfélig értesítjük a pályázat eredményéről,. február 24-én 18:00 kezdettel pedig eligazítást tartunk nekik a Reviczky u. 4. 114-es teremben.
Tájékoztató jelleggel a részletes pályázati felhívás a korábbi pályázati időszakok, illetve a pályázatok szakmai bírálatának szempontrendszere megtalálható a Tempus Közalapítvány honlapján.

Figyelem! A kiválasztott hallgatók a Tempus Közalapítvány által koordinált Campus Mundi ösztöndíj felterjesztésre kerülnek az Egyetem által, de az ösztöndíj tényleges odaítélését nem tudjuk garantálni.


Ezúton tájékoztatjuk hallgatóinkat, hogy a Tempus Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet a 2020/2021-as tanévben Stipendium Hungaricum megállapodások keretében megvalósuló külföldi részképzésre, felsőoktatási hallgatók számára. A pályázók itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, továbbá doktori képzésben részt vevő pályázók esetén kifejezetten a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez az ösztöndíjlehetőség korábban államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez kötődő Campus Mundi kiegészítő ösztöndíjtámogatás formájában volt elérhető a pályázók számára.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen felhívás a Stipendium Hungaricum partnerországok által felajánlott támogatások elnyerésére vonatkozik. A magyar fél által biztosított kiegészítő ösztöndíjtámogatás jelenleg tárgyalás alatt áll, végleges döntés 2020 márciusában várható. Ennek ellenére javasoljuk, hogy az érdeklődő diákokat ösztönözzék a pályázat benyújtására abban az esetben is, ha a magyar fél támogatása nélkül a részképzést nem tudnák megvalósítani. Amennyiben a magyar fél által biztosított kiegészítő támogatásról döntés születik és a forrás 2020 márciusa után rendelkezésre áll az ösztöndíjprogramra, a nyertes pályázók magyar támogatásban is részesülnek majd.

A pályázati határidő: 2020. február 19. (de Egyiptom, Irán, Kína, Oroszország és Türkmenisztán esetén előrehozott határidő van érvényben – az előrehozott határidőkről bővebben a honlapunkon a vagy csatolmányban szereplő 1. számú mellékletből tudnak tájékozódni). A pályázóknak online rendszerünkbe (a https://apply.stipendiumhungaricum.hu/ oldalon keresztül) kell feltölteniük a pályázati anyagaikat.

A pályázati felhívást, valamint két mellékletét honlapunkról tudják elérni.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek: Albán Köztársaság, Algériai Népi Demokratikus Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Egyiptomi Arab Köztársaság, Indiai Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Jordán Hásimita Királyság, Kenyai Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Libanoni Köztársaság, Macedón Köztársaság, Marokkói Királyság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztina, Thaiföldi Királyság, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna, Üzbég Köztársaság és Vietnami Szocialista Köztársaság. Ugyanezen okból kifolyólag az ösztöndíj csak magyar állampolgárok számára elérhető.

Galéria

Galéria

 

Tudomány, kutatás

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Névjegy

Névjegy

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube