Sport a Károlin

» Testnevelés kötelező kritériumtantárgy

 

» Egyetemi Sportiroda elérhetősége

» Sportközpont

» Sportolási lehetőségek a Károlin

» Sportoló hallgatóink, akikre büszkék vagyunk

» Sporthíreink

 

 

2022/2023. tanévi sportolási lehetőségek, szabadidős tevékenységek

A kötelező testnevelés keretein belül választható sportágak:

  • kézilabda | röplabda | stretching (jóga) | aerobik

Az előző félév alapján, az alábbi sportolási lehetőségek lesznek elérhetőek az Egyetem bármely hallgatója számára a 2022/2023-as tanév őszi félévében:
csapatsportok (ezen sportágak várják a sportban jártas hallgatók jelentkezését az egyetemi versenysportban)
  • kézilabda | röplabda | kosárlabda | labdarúgás | vízilabda | floorball | jégkorong | strandkézilabda | strandröplabda

tömegsportok (ezen sportágak bármely hallgató számára fakultatív módon – jelenleg állapot szerint – önköltséges formában folytatható sporttevékenységek)
  • aerobik | alakformálás | balett | crossfitt | crosstraining | funkcionális köredzés | gerinctorna/gyógytorna | harcművészet/önvédelem | jóga | kendó | spartan | stretching | salsation
 
Igazgató:
SÁRFALVI PÉTER
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyetemi Sportiroda elérhetősége

1088 Budapest, Reviczky utca 6.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sportközpont

SportközpontEgyetemünk egy nagyszabású beruházás keretében újította fel az intézmény legújabb épületét, mely így egyben a Károli sportéletének központja is lett. A komplexum külső és belső megjelenése, infrastruktúrája lenyűgöző.

Elhelyezkedése, felszereltsége alapján tökéletes helyszínt biztosít mind az edzések, mind a sportesemények szervezésére, valamint méltó hazai pálya csapataink számára, ahol versenytársaikat fogadhatják.

A röplabda-válogatott számára az állítható versenyháló, a kiválóan látható felfestések és a több mint hét méteres belmagasság garantálja a tökéletes körülményeket mind edzések, mind mérkőzések esetére.

Termünk felszereltsége kiválóan illeszkedik kosárlabdázóink szükségleteihez. A tömöracél, horganyzott kosárgyűrűk és a kiváló minőségű labdák nagyszerű élményt biztosítanak minden résztvevő számára.

Sportolási lehetőségek a Károlin

Kézilabda

Egyetemünkön 2012 óta létezik férfi és női kézilabda csapat, melyeknek tagjai kiváló szakvezetők felügyelete mellett rendszeresen edzenek és versenyeznek hétről hétre a BEFS által rendezett Budapesti Egyetemi – Főiskolai Kézilabda Bajnokságban, ahol a hölgyek a 2019/2020 szezon óta veretlenül szerepelnek, illetve állandó résztvevői a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak is, amelyen évről évre egyre jobb eredményt érnek el. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Futball

Egyetemünk labdarúgó- illetve futsal csapata tekint vissza a leghosszabb múltra, és számos eredményt tudhat magáénak. A 2012 szeptemberében alakult csapat azóta a gyarapodás nyomán több alakulatra bővült, és egyre több szinten szerepel. Rendszeres edzéseik mellett Budapest szinte összes egyetemi és szövetségi bajnokságában sikeresen lépnek pályára, immár nem csak férfi de női vonalon is. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kosárlabda

2014 óta hallgatóink immár női és férfi kosárlabda csapatainkba is jelentkezhetnek. Rendszeres edzési lehetőség mellett versenybe szállhatnak az ország többi felsőoktatási intézményével is az Universitas Bajnokságban, amit a 2022. évben női csapatunk bronzéremmel fejezett be. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Röplabda

A KRE röplabda-válogatottja 2014 októberében vehette át új pályáját az Egyetem nagyszabású beruházásában felújított Dózsa György úti épületében. A kezdő, középhaladó és haladó edzések mellett Egyetemünk férfi és mix csapata is bármikor méltó körülmények között fogadhatja az egyetemi bajnokságban résztvevő csapatokat, valamint női válogatottunk számára is biztosítja a megfelelő felkészülést, hogy megőrizhesse bajnoki címét és a 2016 óta tartó töretlen sikerszériáját a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Röplabda Bajnokságban. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Floorball

Mitévő legyen az ember, ha épp nincs kéznél egy nagy jégpálya, nem kedveli a „kemény” ütközéseket, de mégis jégkorongozni akar? 2015 óta Egyetemünkön a floorball szerelmesei is ütőt ragadhatnak. Csapataink heti rendszerességgel edzenek Dózsa György úti tornatermünkben, ahol mind a körülmények, mind a felszerelés adottak. Ha kedveled a sportágat, vagy még nem ismered, de kipróbálnád, úgy egyetemi csapatunk a megfelelő hely számodra. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vízilabda

A KRE azon kevés hazai felsőoktatási intézmények egyike, mely saját vízilabda csapattal büszkélkedhet. Egyetemünk a világbajnok vízilabdázó Gór-Nagy Miklós mentorálása mellett, kiváló szakmai stáb által irányított rendszeres edzést biztosít a jelentkezőknek, valamint lehetőséget arra is, hogy minden évben a Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokságban összemérjék erejüket az ország többi egyetemi csapatával. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Strandröplabda

A játék szerelmesei a sikeres vizsgaidőszakot követően a nyári szünet ideje alatt is élvezhetik a napsütés és a röplabdázás minden örömét a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnoksághoz vezető úton, ahol párokban is próbára tehetik erejüket és képességeiket. Ahol intézményünk legjobb női párosa a 2022. évben bronzérmet szerzett A párosok felkészülését a korábbi válogatott Papp Lujza felügyeli és irányítja az Egyetem által biztosított rendszeres edzéseken és felkészülési tornákon. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Strandkézilabda

Férfi és női kézilabdásainknak sem kell tétlenkedniük a nyáron. A tanév során elért sikereiket és élményeiket a szünetben még tovább gyarapíthatják. Csapataink méltán büszkélkedhetnek a legnagyobb fejlődéssel, valamint a legtöbb eredménnyel is létrejöttük óta. A hölgyek Magyarország legjobb, négyszeres országos es Budapest bajnok csapatához csatlakozhatnak, akik a 2022. évben egyedüli magyar csapatként kiléptek a nemzetközi színtérre is és ezüstéremmel tértek haza az Európai Egyetemi Játékokról. Az urak pedig felsegíthetik a csapatot az előző évek ezüst-, és bronzérmei után a dobogó legfelső fokára. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sportoló hallgatóink, akikre büszkék vagyunk

SZABÓ GABRIELLA

SZABÓ GABRIELLA

Háromszoros olimpiai,
világ- és Európa-bajnok kajakozó,
joghallgató

KATONA RENÁTA

KATONA RENÁTA

Világbajnoki aranyérmes kardvívó
(csapatban), Európa bajnoki
ezüstérmes kardvívó (csapatban), 
nemzeti válogatott,
óvodapedagógia szakos hallgató

DEÁKI DÓRA

DEÁKI DÓRA

KEK-győztes,
Bajnokok Ligája-ezüstérmes kézilabdázó, 
germanisztika szakos hallgató

KÁRPÁTI EMESE

KÁRPÁTI EMESE

Többszörös felnőtt magyar bajnok
és kétszeres MEFOB
aranyérmes, Európa-bajnoki és 
Európa-kupabronzérmes,
felnőtt Világkupa ezüstérmes,
válogatott judós, joghallgató

VAJDA LUCA

VAJDA LUCA

Európa-bajnoki és Strand Világjátékok
ezüstérmes, nemzeti válogatott
strandkézilabdázó,
joghallgató

RÉNYI LUCA

RÉNYI LUCA

Kétszeres Világkupa ezüstérmes,
országos és Hungarian Open győztes, 
nemzeti válogatott szinkronúszó, 
kommunikáció- és médiatudomány 
szakos hallgató

TÓTH TAMARA

TÓTH TAMARA

WUKF világbajnok és kétszeres
WUKF Európa-bajnok (csapatban és
egyéniben) valamint többszörös
JKA országos bajnok, nemzeti
válogatott karatés, 
pszichológia szakos hallgató

TAKÁCS DÓRA

TAKÁCS DÓRA

Ifjúsági országos bajnok,
ifjúsági Szuper Liga győztes diszkoszvető atléta,
pszichológia szakos hallgató

FARKAS PETRA

FARKAS PETRA

Kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes
és többszörös országos bajnok,
nemzeti válogatott
távolugró, szociálpedagógia
szakos hallgató

SZŰCS FANNI

SZŰCS FANNI

Kétszeres Európa-bajnok,
Bajnokok Kupája és EBT Masters Final
győztes, valamint többszörös országos bajnok, nemzeti válogatott 
strandkézilabdázó, jogi felsőoktatási
szakképzésben résztvevő hallgató

DÁVID KRISZTINA

DÁVID KRISZTINA

paralimpiai bronzérmes sportlövő,
Európa-bajnoki bronzérmes,
világbajnoki ezüstérmes,
világkupa-győztes,
többszörös országos bajnok,
pszichológia mesterszakos hallgató

VERES AMARILLA

VERES AMARILLA

paralimpiai bajnok párbajtőrvívó,
paralimpiai bronzérmes női
párbajtőr csapatban, 
világbajnoki bronzérmes,
Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes,
jogász szakos hallgató

Sporthíreink

sakktábla képe

Először rendeztek sakkbajnokságot
egyetemünkön

Bővebben ...

evezés a Dunán a Sportnap keretében

Tavaszi Sportnap a Károlin

Bővebben ...

Károli Sportnap a Margitszigeten

Károli Sportnap a Margitszigeten

Bővebben ...


 Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram

Jelentkezési felhívás a Magyar
Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban
való részvételhez

Bővebben ...


Év sportolója

Az „Év sportolója” díjak átadása
egyetemünkön

Bővebben ...


díjazás

Sportolóinkat díjazták

Bővebben ...


Korábbi sport híreink (Archívum)