Sport a Károlin

Aktuális sporthíreink

Negyedszerre is bajnok a Károli női röplabda csapata

2019. április 14-én, vasárnap rendezték meg a Budapesti Egyetemi- Főiskolai Röplabda Bajnokság női ágának a döntőjét, ahova Egyetemünk röplabdás lánycsapata tabellavezetőként jutott be.

A négyes döntőbe a Károlisok mellett a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE)  és a Semmelweis Egyetem (SE) lányai jutottak még be és a tét nem volt kisebb, mint a bajnoki cím.

A döntő mérkőzését az orvosi egyetem csapatával vívták a mieink. A mérkőzésről a csapat edzője, Berecz Lajos így nyilatkozott: „A másik ágon a SOTE került a döntőbe, így ellenük játszottunk a második mérkőzést. Körülbelül a szett közepétől találtunk rá saját ritmusunkra, így -7 pontos hátrányunkat csak kozmetikázni tudtuk, ezért az első szettet elveszítettük. A második szettben is a SOTE kezdett jobban, de lányainkra nem csak ezen a meccsen, de egész évben jellemző volt, hogy hatalmas akarat és küzdő szellem van bennük, így nem ijednek meg egy-egy kritikusabb szituációban. Sikerült szoros végjátékot kialakítani, amit a magunk javára fordítottunk. A harmadik szettben a mi akaratunk érvényesült, nyitásaink erőteljesebbek lettek, blokkba is szépen összeálltak a lányok és a mezőnymunka is rendben volt, így ez a szett is meglett. A negyedik szett kicsit az idegek csatája is volt: mindkét csapat elfáradt, hullámzóbb lett a játék. A szett közepén volt egy kisebb hullámvölgyünk, amiből sikerült kilábalni és az öt mérkőzéslabdából a háromból pontot szereznünk, amellyel el is dőlt a mérkőzés.
Egy nagyon jó SOTE csapatot győztünk le, akiknél a lelkesedést külön kiemelném, de küzdeni akarásban és sportszerűségben is jeleskedtek. Saját csapatomnak gratulálok az egész éves teljesítményükhöz. Az első évem volt a csapat mellett, nagyon jó csapategységgel találkoztam és ez a döntő szituációkban többször is a mi javunkra tudta fordítani a mérkőzés állását.”

A keret: Mihajlovic Marina, Stampf Georgina (C),Fehér Zsófia, Nyáry Gitta, Trásy Zsuzsanna, Páli Petra, Kalotai Zsófia, Lőrincz Izabella, Gedeon Lili.

Gratulálunk a lányoknak az újabb sikeres szezonhoz és bajnoki címhez!


2 országos arany a judo MEFOB-on
November 10-én került megrendezésre a 2018. évi judo MEFOB az UTE Horváth István judo termében, ahol Egyetemünk hallgatói idén már címvédőként léptek tatamira.

Decsi Dóra (BTK) az amatőrök igen népes, 63 kg súlycsoportjában indult, amit 5 győzelemmel fölényesen megnyert. A versenyben maga mögé utasította a Pécsi Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Testnevelési Egyetem három versenyzőjét is. Élményeiről az alábbiakat írta nekünk: „A súlycsoportban összesen 16 induló volt, így négy győztes meccs kellett ahhoz, hogy a döntőbe jussak. Ezeket sorra sikerült megnyernem, így végül a Testnevelési Egyetem versenyzőjével, Gáspár Csillával mértük össze erőnket az aranyéremért való küzdelemben. Csillát már ismertem, edzettünk, versenyeztünk együtt korábban is, így tudtam, hogy nem lesz könnyű nyernem.„

Kárpáti Emese (ÁJK) a profik 78 kg súlycsoportjában versenyzett, ahol az ELTE - Eötvös Loránd Tudományegyetem két versenyzőjével találkozott. A tornáról az alábbi beszámolót küldte: „Idén örömteli események után vágtam neki a MEFOB-nak ugyanis az előtte lévő héten az U23-as Európa-bajnokságon 3. lettem és ugyan egy hét teljes pihenőm volt, ez szerencsére nem volt probléma. Idén sem voltunk túl sokan, két ellenfelem volt és mind a két lányt sikerült a menetidő lejárta előtt ipponnal legyőznöm és ezzel megszereznem az aranyérmet.„

A fotón: (balról jobbra): Gáspár Csilla (TE), Decsi Dóra, Mészáros Csilla (NKE), Varga Boglárka (TE).


Atlétikai sportsikereink
2017. május 27-28. között rendezték meg a magyar atlétikai Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) a Miskolci Atlétikai Centrumban. A megmérettetésen női kategóriában Sajtos Anna (KRE BTK) 2. helyezést ért el a 200 méteres futás döntőjében, valamint Együd Luca (KRE TFK) 3. helyezett lett 400 méteres futásban.


Károlis siker a jégkorong MEFOB-on
5 év után először, idén áprilisban újra megrendezték a Magyar Jégkorong Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot, ahol a bajnoki címért 6 egyetem szállt harcba, köztük Egyetemünk csapata is.

A bajnokság végén a bronzérmet a Károli csapata nyerte el.

A képen fentről lefelé, balról jobbra:
Varga Balázs, Bársony Kristóf, Kiss Patrik, Árkovics Gergő, Kaiser Vilmos, Sarcia Nicola
Szabó Gergely Miklós, Balogh Bence
Horváth Marcell André

Sportoló hallgatóink, akikre büszkék vagyunk

Beviz Barnabás Szabó Gabriella Gadácsi Dorottya Katona Renáta
Országos bajnoki bronzérmes judós, joghallgató Háromszoros olimpiai, világ- és
Európa-bajnok kajakozó, joghallgató
Open bajnokság bronzérmes, nemzeti válogatott taekwondós, pszichológia szakos hallgató nemzeti válogatott, Eb ezüstérmes kardvívó (csapatban), óvodapedagógia szakos hallgató
Deáki Dóra Kárpáti Emese Vajda Luca Szilágyi Áron
KEK-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes kézilabdázó, germanisztika szakos hallgató többszörös felnőtt magyar bajnok és kétszeres MEFOB aranyérmes, Európa-bajnoki és
Európa-kupa bronzérmes, felnőtt Világkupa ezüstérmes válogatott judós, jogi felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgató
Európa-bajnoki ezüstérmes strandkézilabdázó, jogász szakos hallgató Kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó, diplomát szerzett pszichológia alapképzési szakon

Sportolási lehetőségek a Károlin

Kézilabda Futball Kosárlabda Röplabda
Egyetemünkön 2012 óta létezik férfi és női kézilabda csapat, melyeknek tagjai kiváló szakvezetők felügyelete mellett rendszeresen edzenek és versenyeznek hétről hétre a BEFS által rendezett Budapesti Egyetemi – Főiskolai Kézilabda Bajnokságban, ahol a hölgyek a 2014/2015-ös, majd a 2015/2016-os és a 2016/2017-es tanévben is a 3. helyen végeztek.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Egyetemünk labdarúgó- illetve futsal csapata tekint vissza a leghosszabb múltra, és méltán büszkélkedhet a legnagyobb fejlődéssel, valamint a legtöbb eredménnyel is létrejötte óta. A 2012 szeptemberében alakult csapat azóta a gyarapodás nyomán több alakulatra bővült, és egyre több szinten szerepel. Rendszeres edzéseik mellett Budapest szinte összes egyetemi és szövetségi bajnokságában sikeresen lépnek pályára, Vitányi László személyében pedig nemcsak egy tehetséges játékossal, hanem egy kiváló vezetőedzővel is erősödtek.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2014 óta hallgatóink immár női és férfi kosárlabda csapatainkba is jelentkezhetnek. Rendszeres edzési lehetőség mellett összemérhetik erejüket más csapatokkal az egyetemi ligában.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A KRE röplabda-válogatottja 2014 októberében vehette át új pályáját az Egyetem nagyszabású beruházásában felújított Dózsa György úti épületében. A kezdő és haladó edzések mellett itt a női és a mix válogatott is bármikor méltó körülmények között fogadhatja az egyetemi bajnokságban részt vevő csapatokat, hogy 2018/2019-ben is megőrizhessék a budapesti egyetemi bajnoki címet.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Floorball Vízilabda Strandröplabda Strandkézilabda
Mitévő legyen az ember, ha épp nincs kéznél egy nagy jégpálya, nem kedveli a „kemény” ütközéseket, de mégis jégkorongozni akar? 2015 óta Egyetemünkön a floorball szerelmesei is ütőt ragadhatnak. Csapataink heti rendszerességgel edzenek Dózsa György úti tornatermünkben, ahol mind a körülmények, mind a felszerelés adottak. Ha kedveled a sportágat, vagy még nem ismered, de kipróbálnád, úgy egyetemi csapatunk a megfelelő hely számodra.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A KRE azon kevés hazai felsőoktatási intézmények egyike, mely saját vízilabda-csapattal büszkélkedhet. Egyetemünk heti rendszerességgel biztosít edzést hallgatóinak.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A játék szerelmesei a sikeres vizsgaidőszakot követően a nyári szünet ideje alatt is élvezhetik a napsütés és a röplabdázás minden örömét a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnoksághoz vezető úton, ahol párokban is próbára tehetik erejüket és képességeiket.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Férfi és női kézilabdásainknak sem kell tétlenkedniük a nyáron. A tanév során elért sikereiket és élményeiket a szünetben még tovább gyarapíthatják. A strandkézilabda egyedi szabályaival, forró hangulatú és pörgős meccseivel mind a játékosoknak, mind a nézőknek nagyszerű élményt kínál. 2015-ben országos bajnok, 2016-ban országos és budapesti második helyezett lett a női csapat, míg a férfiak 2016-ban harmadik helyen végeztek.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sportközpont

Egyetemünk egy nagyszabású beruházás keretében újította fel az intézmény legújabb épületét, mely így egyben a Károli sportéletének központja is lett. A komplexum külső és belső megjelenése, infrastruktúrája lenyűgöző.

Elhelyezkedése, felszereltsége alapján tökéletes helyszínt biztosít mind az edzések, mind a sportesemények szervezésére, valamint méltó hazai pálya csapataink számára, ahol versenytársaikat fogadhatják.

A röplabda-válogatott számára az állítható versenyháló, a kiválóan látható felfestések és a több mint hét méteres belmagasság garantálja a tökéletes körülményeket mind edzések, mind mérkőzések esetére.

Termünk felszereltsége kiválóan illeszkedik kosárlabdázóink szükségleteihez. A tömöracél, horganyzott kosárgyűrűk és a kiváló minőségű labdák nagyszerű élményt biztosítanak minden résztvevő számára.

Gyakornoki program

Gyakornoki program

Galéria

Galéria

Névjegy

Névjegy

Blog

Károli Gáspár Református Egyetem – Blog

Online tanácsadás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Szakirányú továbbképzések

Youtube