Látogatás a Ljubljana-i Egyetemen

Háromnapos szakmai látogatáson vett részt a KRE TFK Szociális Munka és Diakónia Intézetének vezetője és négy munkatársa szeptember végén Szlovénia legnagyobb és legrégebbi – hamarosan centenáriumát ünneplő – egyetemén. Megtekintettek két szociális ellátást végző civil szervezetet, illetve megbeszéléseket folytattak az egyetem Szociális Munka Karának dékánjával, kutatásokért felelős dékán-helyettesével, a kari igazgatóval, a terepgyakorlati központ munkatársaival, valamint az Erasmus+ kapcsolatokért felelős munkatárssal.

A maga 500 hallgatójával és 30 munkatársával a Szociális Munka Kar a Ljubljana-i Egyetem 26 kara közül legkisebb. Másfél éve költöztek szép, felújított épületbe. A szlovén felsőoktatási rendszer sajátosságaként külön megemlítendő a hallgatók nagyfokú támogatása, de a vendégoktatók elszállásolása is igen szépen megoldott.

A tárgyalások eredményeként kétoldalú megállapodás, hallgatói- és oktatói csere, valamint lehetséges kutatási együttműködések elindításában egyeztek meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont